Vejlefjord Brunsviger 

Køkkenets 'hemmelige' opskrift på den altid lækre, svampede brunsviger, der ofte er at finde på morgenbuffeten. Opskriften giver ca. en bradepande. 

Ingredienser

Bund

  • 5g salt (1 teske uden top)
  • 25g gær
  • 150g smør
  • 50g almindeligt sukker
  • 1 æg
  • 475g hvedemel
  • 1½ dl vand (eller mælk - vi bruger vand) skal være fingerlunkent eller 35°C

Fyld

  • 250g blødt smør
  • 250g brun farin
  • 150g marcipan

Fremgangsmåde

  1. Smelt 150g smør i en gryde eller mikrobølgeovn
  2. Rør 25g gær ud i fingerlunkent (35°C) vand eller mælk
  3. Tilsæt salt, sukker og smeltet smør
  4. Kom mel i, og ælt det godt sammen (gerne på køkkenmaskine i 5-10 minutter)
  5. Stil dejen til hævning. Den skal hæve til ca. dobbelt størrelse et lunt sted (ca. 20 min)
  6. Bred/rul dejen ud på en bradepande med bagepapir. Lad den hæve yderligere 15-20 minutter
  7. Tænd ovnen på 180°C varmluft 
  8. Tryk huller i dejen med spredte fingre. Tryk helt ned til bunden (uden at du presser hul). Lav en lille voldgrav langs kanten, der kan holde på det smeltede sukker.

Fyld og bagning

  1. Del marcipanen op i mindre stykker
  2. Rør det bløde smør, brun farin og marcipan grundigt sammen - gerne i en køkkenmaskine
  3. Fordel fyldet ud over dejen. 
  4. Sæt kagen i den forvarmede ovn på midterste rille og bag 18-20 minutter.

Lad kagen køle af inden servering.

Velbekomme!

 

Prøv også vores lækre opskrift på Vejlefjords kanelsnegle

Opskrifter Hotel Vejlefjord

Cookies