Natur & Park

Mere end 20 km oprindelige kurveje – 43 hektar park, skov og strand

"Naturen her er smilende og af enestående skønhed" sagde Vejlefjords grundlægger dr. Saugman, og besluttede, at det var her, han ville oprette Sanatorium for Brystsyge.

Frisk luft og motion var vigtige elementer i behandlingen af tuberkulosepatienter, og derfor anlagde man i 1901 den store park i romantisk landskabelig stil med broer, vandløb og søer i det stærkt kuperede landskab lige ned til Vejle fjord.

Patienterne kunne her få den rette kombination af frisk luft og motion gennem systematisk ordinerede spadsereture på områdets kurveje.

Parken blev skabt med forbillede i den såkaldte bjergterapi, som et net af kurveje i forskellige sværhedsgrader, så patienterne kunne træne systematisk.

Allerede i åbningsåret 1900 målte nettet af kurveje 12 kilometer. Det forlængedes ret hurtigt til 20 kilometer, og disse kurveje eksisterer i dag. Til stor glæde for hotellets gæster, som nyder løbe- og gåture på de afmærkede stier. Det er også muligt at køre mountainbike på en af specialruterne.

HJÆLP OS MED AT PASSE PÅ DEN SMILENDE NATUR

Når du færdes i naturen, gå da venligst på afmærkede stier og kurveje, så passer du på planterne, der gror i skovbunden og på de sårbare skrænter langs fjorden. Rigtig god tur!

Clips IkonHent et kurvejkort over området med indtegnede ruter » 

 

Videoforside Rhododendron Og Fjord HVF 

Kurvejene

På kurvejene kan man få pulsen op, men også tage på citatjagt og få sig et hvil på de opstillede bænke, og nyde den fantastiske udsigt over skov, park og fjord. #vandrestier

Læs meget mere om kurvejene og de gamle seværdigheder » 

Vedligehold af park og kurveje

Kurvejene og den omkringliggende kurpark bliver passet og vedligeholdt af Vejlefjords gartnere. 

Under en gennemgribende renovering af parken og kurvejene blev der i 2012 genskabt og fornyet eksisterende kvaliteter, samt tilføjet en række nye elementer i pagt med stedets historie og tradition. Dette var muligt med støtte fra Realdania.

  • Ny beplantning blev tilpasset den eksisterende beplantning i parken og giver en oplevelse af frodighed hele året rundt.
  • Der blev lagt mange tusinde blomsterløg, som om foråret lyser om omkring bygningerne
  • Der blev tilføjet en terapihave og et udendørs træningsområde.
  • De oprindelige kurveje og stier blev renoveret
  • Der blev opsat mere end 30 nye træbænke
  • ”Bedstemors Bro” og et par andre broer blev genetableret
  • "Kys-mig-straks-huset" blev genetableret

Disse elementer kan opleves som attraktioner af Hotel Vejlefjords gæster og af publikum, som færdes i den offentligt tilgængelige park.

Naturen bruges aktivt af vores møde- og konference deltagere »

Læs mere om Vejlefjords historie » 

 

Videoforside Fyrtaarn Og Fjord HVF 

Du kan følge os på Instagram

Hvis også du tagger dine Vejlefjord-fotos med @hotelvejlefjord #hotelvejlefjord deltager du automatisk i konkurrencen om et gavekort til badene for to personer.
Måske kommenterer vi dit opslag og spørger om vi må vise dit billede her på websitet, som billederne herunder.

Cookies