Hvid gløgg
I julen skal der hygges, og hvad bedre end en smagfuld, varm kop gløgg?
En af vores souschefer, Emil, deler her hotellets opskrift på den lækreste hvide gløgg lavet på æblemost og mørk rom.
Antal: 4 personer
Ingredienser:
- 1 l æblemost
- 1 dl mørk rom
- 50 g rørsukker
- 1/2 vaniljestang
- 3 stk stjerneanis
- 1 tsk hele kardemommefrø
- saft og skal fra en citron
Fremgangsmåde
Alle ingredienser - undtagen rom - kommes i en gryde.
Det gives et opkog og køles ned.
Glöggen har godt af at trække i nogle timer, gerne et døgn.
Ved serveringen sigtes lagen og varmes op til lige under kogepunktet,
herefter kommes rom i.
Gløggen hældes i glas/kopper og pyntes med skiver af æble, stjerneanis eller kanelstænger - så er julestemningen sat.