Hotel Vejlefjord opskrifter
Vi deler opskrifter på denne side
JORDBÆRKOLDSKÅL a la Vejlefjord
Ingredienser
- 500 g jordbær i stykker
- 1 liter kærnemælk
- 1 dl A38 eller tykmælk
- 2 hele pasteuriserede æg
- 2 dl sukker
- 2 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde
Æg, sukker og vanilje piskes hvidt
Kærnemælk og A38/tykmælk røres i
Jordbærstykker vendes/røres i til sidst
Nydes kold - Velbekomme!
BRÆNDTE MANDLER
Prøv kokken Nicolajs skønne opskrift her op til jul.
Ingredienser
- 500 g mandler
- 4 dl vand
- 400 g sukker
- 20 g kakao
- 40 g hel kanel
- 20 g stjerneanis
- 1 knivspids havsalt
- 1 appelsin i skiver
Fremgangsmåde
Mandlerne ristes i ovnen ved 160 grader i 15 minutter.
Alle andre ingredienser kommes i en gryde og koges til det begynder at tykne.
Sukkerlagen hældes gennem en si over de ristede mandler i en stegepande.
Massen koges videre til sukkeret krystaliserer om mandlerne.
Der skal vendes rundt i mandlerne under hele processen.
Tages af panden når de er færdige og afkøles på bagepapir i en bradepande.
Opbevares i en tætsluttende beholder.
Rigtig god fornøjelse!
Se også opskrift på raw brownie længere nede.
VEGETAR FRIKADELLER
Susanne har lavet en lækker opskrift på vegetar frikadeller, som ikke mindst er super lækre her i sommervarmen. Der er nok til 4-5 personer afhængig af tilbehør.
Blomkålsfrikadeller
- 500 g blomkål
- 100 g babyspinat
- 2 stk forårsløg
- 4 små økologiske æg
- 2 dl rasp
- 250 g revet cheddar ost
- Salt og peber
Blomkål og spinat skylles og blendes – og blandes med finthakkede forårsløg.
Det hele røres til ”fars” med resten af ingredienserne og formes til små frikadeller, som bages i ovnen ved 200 grader i 10-12 minutter.
Kan fx serveres med kold ærtesauce, nye kartofler og smørdampede asparges.
Rigtig god fornøjelse!
Biscotti med mandel, pistacienødder og appelsin
Biscotti betyder "bagt to gange", og det er lige præcis den teknik, der gør disse italienske småkager så knasende sprøde. Perfekte til en kop te eller kaffe – ja, og kan også anbefales til et glas vin.
Ingredienser til 40-45 stk.
- 250 g økologisk hvedemel
- 250 g sukker
- 1 tsk. bagepulver
- 2 æg str. M
- 100 g ristede mandler
- 50 g pistacienødder
- Reven skal af en økologisk appelsin
- Til pensling bruges et sammenpisket æg
Bland mel og bagepulver med sukker. Tilsæt æggene og bland det hele godt. Ælt mandler og pistacier i.
Form dejen til lange stænger ca. 5 cm brede og 2 cm høje, som pensles og bages i 20 minutter ved 180 grader.
Afkøl stængerne inden de skæres i tynde skiver på skrå. Bages igen 20 minutter ved 150 grader til de er hårde og sprøde.
Afkøles helt inden de lægges i dåse.
Rigtig god fornøjelse!
Hjemmelavet chokopålæg
- 200 g blødt smør
- 200 g nougat
- 200 g hasselnødder
- 125 g flormelis
- 50 g god kakao (Vi bruger Valrhona)
Hasselnødderne ristes, hakkes og afkøles.
De øvrige ingredienser røres sammen med håndmikser. De hakkede hasselnødder tilsættes og der røres igen.
Kommes på glas og kan holde sig et par uger i køleskab.
For at være smørbar skal chokopålæg helst ud af køleskabet lidt før det skal bruges.
Power raw brownie – lækker energibar
Køkkenchefens raw brownie er en lækker og sund form for konfekt eller energibar, som kan nydes hele året.
Her op til jul giver vi den blot et drys kanel, som også er god for forbrændingen.
Ingredienser
- 450 g bløde dadler uden sten, gerne økologiske
- 75 g kokosolie
- 80 g mandler
- 75 g kakaopulver, evt. Valrhona
- 1 tsk. kanel
- 1 knivspids havsalt
Alle ingredienser blendes til en blød masse, som trykkes sammen i en lille form beklædt med film.
Afkøles i en time og skæres ud i passende stykker.
Derefter er den lækre brownie-bar klar til at blive spist.
TIPS!
- Mandlerne kan skiftes ud med græskarkerner. Det smager også skønt.
- Massen kan trilles til kugler og rulles i lakridspulver eller kokos. Sundt alternativ til julens havregrynskugler.
Rigtig god fornøjelse!
Ingefær drik – te eller shot
Efteråret er lig med forkølelse - ondt i halsen - influenza.
Heldigvis er der drikke der lindrer. I hotellets køkken laver Gau gerne varm ingefær-te til de kolleger, der er ramt. Teen smager forrygende og giver varme til hele kroppen.
Den kan også drikkes kold som et shot
- 1 liter vand
- 400 g frisk ingefær
- ½-1 citron
- Honning eller sukker
- 5-6 kviste mynte
Ingefær skrælles og skæres i skiver.
Kommes i en gryde med vand og simrer i 10 minutter
Hæld teen gennem en sigte.
Læg mynteblade i og smag teen til med citron og honning/sukker
Nyd straks den varme te
Hvis du ønsker en kold drik, hældes teen straks på en flaske og stilles i køleskabet. Kan holde sig op til 5 dage. Nyd fx den kolde drik som et morgenshot.
Cæsarsalat a la Vejlefjord
Croutoner
- Et grovflutes eller 8 skiver sandwichbrød
- Olie
- Salt og peber
Dressing
- 1 dl mayonnaise
- 30 g kapers
- Et par ansjoser
- 25 g parmesan, revet eller finhakket
- 1 dl creme fraiche 38%
- Saft fra 1/2 citron
- Peber og salt
Kylling & bacon
- 500 g kyllingebryst
- 12 skiver bacon
Steg bacon til det er sprødt. Køles ned og brækkes eller skæres i grove stykker.
Salat & anretning
- 4-6 hjertesalater
Rigtig god fornøjelse!
Jettes jordbær-rabarbersaft
Ingredienser
- 1 kg. rabarber
- 500 g jordbær
- 400 g rørsukker
- 2 liter vand
Jordbær og rabarber renses.
Koges i en gryde sammen med rørsukker og vand i 5 minutter.
Urenheder skummes fra, så saften bliver fin og klar.
Saften trækker i 25 minutter. Sigtes og afkøles.
Nydes kold med masser af is.
Vores souschef Morten deler sin lækre rabarbardessert med os.
Mortens rabarberdessert
Til 10 lækkersultne gæster
INGREDIENSER
Rabarberkompot
- 1 kg rabarber (rensede)
- Ca. 200 g sukker
- 1 flækket vaniljestang
Cheesecake creme
- 400 g friskost
- 150 gram sukker
- 2 æggeblommer
- Korn fra en stang vanilje
Havrecrumble
- 100 g grove havregryn
- 25 g hvedemel
- 50 g brun farin
- 1 knivspids salt
- 70 g smør
FREMGANGSMÅDE
Rabarberkompot
- Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker
- Kom 700 gram rabarber, sukker og flækket vaniljestang i en gryde
- Kog under omrøring til du har en tæt kompot
- Kom de sidste 300 gram rabarberstykker i kompotten og lad den trække i 10 minutter
- Kompotten afkøles
Cheesecake creme
- Æggeblommer, sukker og vaniljekorn piskes luftig hvid og tyk
- Den friske ost piskes glat og tyk
- De to masser vendes sammen. Sættes på køl og er derefter klar til anretning
Havrecrumble
- Bland havregryn, hvedemel, farin og salt godt sammen
- Skær smørret i mindre stykker og ælt det kort ind i den tørre blanding
- Smuldr dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag crumblen til den er dejlig gylden i en 180 grader varm ovn
- Afkøles inden desserten samles og anrettes
ANRETNING
I stor skål eller portionsskåle anrettes crumble og kompot lagvis i bunden og cheesecake øverst. Pynt med crumble og evt. blomster.
Rigtig god fornøjelse!
Chiastykker med rugbrød
Ingredienser
2 kg hvedemel
50 g salt
25 g gær
150 g malt (lidt madkulør kan anvendes i stedet)
75 g blå birkes
6 dl koldt vand
1 kg daggammelt rugbrød + 1 l vand
Chiafrø til at drysse på chiastykkerne inden bagning
Fremgangsmåde
Rugbrødet lægges i blød i 1 liter vand et par timer
Alle ingredienser blandes sammen
Æltes i 10 min. på langsom styrke eller 2 min. på hurtigst
Sættes på køl til næste dag
Dejen slås ud på et meldrysset bord, drysses med chiafrø og skæres ud i passende størrelser, se foto herunder
Bages på 180 grader i 12-14 minutter
Opskrift på Jettes kanelsnegle
Dej:
500 g mel
300 g smør
2 æg
1 dl kold mælk
50 g gær
1 spsk sukker
Remonce:
100 g smør
100 g sukker
100 g marcipan
2 spsk stødt kanel
Gæren opløses i den kolde mælk. Der tilsættes sukker, blødt smør, æg og mel. Hold en lille smule af melet tilbage til at ælte sammen på bordet. Del dejen i to. Rul den ud og fordel remonce. Rul sammen og skær ca. 2-3 cm tykke snegle.
Vi sætter dem i forme og lader dem hæve i ca. 1 time. Men de kan sagtens bages enkeltvis.
Bages i varm ovn ved 180 grader i 15 til 20 min. Kan også fryses inden de hæver op.
God bagelyst!
Prøv et afslappende spaophold, se mere her »