Åbningstider i julen
Luk ×

Åbningstider i julen

Spareceptionen sælger gavekort og julegaver helt frem til den 23. december kl. 16.00.

Hotellet og badene holder julelukket fra den 17. december 2017 til og med den 2. januar 2018. 

Hotel Vejlefjord opskrifter

Vi deler opskrifter på denne side

Power raw brownie – lækker energibar

Køkkenchefens raw brownie er en lækker og sund form for konfekt eller energibar, som kan nydes hele året.
Her op til jul giver vi den blot et drys kanel, som også er god for forbrændingen.

Ingredienser

  • 450 g bløde dadler uden sten, gerne økologiske 
  • 75 g kokosolie
  • 80 g mandler
  • 75 g kakaopulver, evt. Valrhona
  • 1 tsk. kanel
  • 1 knivspids havsalt

Alle ingredienser blendes til en blød masse, som trykkes sammen i en lille form beklædt med film.
Afkøles i en time og skæres ud i passende stykker.
Derefter er den lækre brownie-bar klar til at blive spist.

TIPS!

  • Mandlerne kan skiftes ud med græskarkerner. Det smager også skønt.
  • Massen kan trilles til kugler og rulles i lakridspulver eller kokos. Sundt alternativ til julens havregrynskugler.

Rigtig god fornøjelse!

 

Opskrift Ingefaerdrik 

Ingefær drik – te eller shot

Efteråret er lig med forkølelse - ondt i halsen - influenza.
Heldigvis er der drikke der lindrer. I hotellets køkken laver Gau gerne varm ingefær-te til de kolleger, der er ramt. Teen smager forrygende og giver varme til hele kroppen.
Den kan også drikkes kold som et shot

  • 1 liter vand
  • 400 g frisk ingefær
  • ½-1 citron 
  • Honning eller sukker
  • 5-6 kviste mynte

Ingefær skrælles og skæres i skiver.
Kommes i en gryde med vand og simrer i 10 minutter
Hæld teen gennem en sigte.
Læg mynteblade i og smag teen til med citron og honning/sukker
Nyd straks den varme te

Hvis du ønsker en kold drik, hældes teen straks på en flaske og stilles i køleskabet. Kan holde sig op til 5 dage. Nyd fx den kolde drik som et morgenshot.

 

Caesarsalat Hotel Vejlefjord

Cæsarsalat a la Vejlefjord

Til 4 kuverter

Croutoner

  • Et grovflutes eller 8 skiver sandwichbrød
  • Olie
  • Salt og peber
Brødet skæres i tern ca. 1 x 1 cm eller i flager som på billedet. Vendes med olie, salt og peber. Bages ved 160 grader i ovnen til de er gyldne og sprøde. Hældes ud på et viskestykke eller papir så de kan tørres og køles ned.

Dressing

  • 1 dl mayonnaise
  • 30 g kapers
  • Et par ansjoser
  • 25 g parmesan, revet eller finhakket
  • 1 dl creme fraiche 38%
  • Saft fra 1/2 citron
  • Peber og salt
Hak kapers og ansjoser fint. Rør alle ingredienser sammen. Hvis dressingen er for tyk kan tilsættes mere creme fraiche. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Kylling & bacon

  • 500 g kyllingebryst
  • 12 skiver bacon
Kyllingebryst steges af på panden og derefter i ovnen ved 180 grader i 15 minutter. Tages ud og køles ned i køleskab til den er kold. Skæres ud i tynde skiver.
Steg bacon til det er sprødt. Køles ned og brækkes eller skæres i grove stykker.

Salat & anretning 

  • 4-6 hjertesalater 
Hjertesalaten skylles og skæres i grove stykker. Tilsæt dressing, bacon og parmesan. Det vendes sammen og fordeles på fire tallerkener. Fordel derefter skiver af kylling og drys de sprøde croutoner ud over. Pynt af med brøndkarse eller almindelig karse. Drys evt. med mere parmesan.

Rigtig god fornøjelse!

Opskrift Rabarbersaft

Jettes jordbær-rabarbersaft

Ingredienser

  • 1 kg. rabarber
  • 500 g jordbær
  • 400 g rørsukker
  • 2 liter vand

Jordbær og rabarber renses.
Koges i en gryde sammen med rørsukker og vand i 5 minutter.
Urenheder skummes fra, så saften bliver fin og klar.
Saften trækker i 25 minutter. Sigtes og afkøles.
Nydes kold med masser af is.

Rabarber Dessert Hotel Vejlefjord

Vores souschef Morten deler sin lækre rabarbardessert med os.

Mortens rabarberdessert

Til 10 lækkersultne gæster

INGREDIENSER

Rabarberkompot

  • 1 kg rabarber (rensede)
  • Ca. 200 g sukker
  • 1 flækket vaniljestang

Cheesecake creme

  • 400 g friskost
  • 150 gram sukker
  • 2 æggeblommer
  • Korn fra en stang vanilje

Havrecrumble 

  • 100 g grove havregryn
  • 25 g hvedemel
  • 50 g brun farin
  • 1 knivspids salt
  • 70 g smør

FREMGANGSMÅDE

Rabarberkompot

  • Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker
  • Kom 700 gram rabarber, sukker og flækket vaniljestang i en gryde
  • Kog under omrøring til du har en tæt kompot
  • Kom de sidste 300 gram rabarberstykker i kompotten og lad den trække i 10 minutter
  • Kompotten afkøles

Cheesecake creme 

  • Æggeblommer, sukker og vaniljekorn piskes luftig hvid og tyk
  • Den friske ost piskes glat og tyk
  • De to masser vendes sammen. Sættes på køl og er derefter klar til anretning

Havrecrumble

  • Bland havregryn, hvedemel, farin og salt godt sammen
  • Skær smørret i mindre stykker og ælt det kort ind i den tørre blanding
  • Smuldr dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag crumblen til den er dejlig gylden i en 180 grader varm ovn
  • Afkøles inden desserten samles og anrettes

ANRETNING

I stor skål eller portionsskåle anrettes crumble og kompot lagvis i bunden og cheesecake øverst. Pynt med crumble og evt. blomster.

Rigtig god fornøjelse!

Shiastykker Hotel Vejlefjord Opskrift 

Chiastykker med rugbrød

Ingredienser
2 kg hvedemel
50 g salt
25 g gær
150 g malt (lidt madkulør kan anvendes i stedet)
75 g blå birkes
6 dl koldt vand  
1 kg daggammelt rugbrød + 1 l vand
Chiafrø til at drysse på chiastykkerne inden bagning
 
Fremgangsmåde
Rugbrødet lægges i blød i 1 liter vand et par timer
Alle ingredienser blandes sammen
Æltes i 10 min. på langsom styrke eller 2 min. på hurtigst
Sættes på køl til næste dag
Dejen slås ud på et meldrysset bord, drysses med chiafrø og skæres ud i passende størrelser, se foto herunder
Bages på 180 grader i 12-14 minutter

 

Opskrifter Hotel Vejlefjord 

Opskrift på Jettes kanelsnegle

Dej:
500 g mel
300 g smør
2 æg
1 dl kold mælk
50 g gær
1 spsk sukker

Remonce:
100 g smør
100 g sukker
100 g marcipan
2 spsk stødt kanel

Gæren opløses i den kolde mælk. Der tilsættes sukker, blødt smør, æg og mel. Hold en lille smule af melet tilbage til at ælte sammen på bordet. Del dejen i to. Rul den ud og fordel remonce. Rul sammen og skær ca. 2-3 cm tykke snegle. 
Vi sætter dem i forme og lader dem hæve i ca. 1 time. Men de kan sagtens bages enkeltvis. 
Bages i varm ovn ved 180 grader i 15 til 20 min. Kan også fryses inden de hæver op.

God bagelyst!

 

Prøv et afslappende spaophold, se mere her »

Se Brasseriets menu her »