Nyheder & tilbud
Luk ×

Nyheder & tilbud

Få Hotel Vejlefjords nyheder og tilbud direkte i din indbakke ca. en gang i måneden. Vi trækker lod om et gavekort for 2 til De Termiske Bade og Thalasso Spa ved hver udsendelse.
Klik her og vælg mellem erhvervs- eller fritidsrelaterede nyheder.

Hotel Vejlefjord opskrifter

Vi deler opskrifter fra vores kokke på denne side

Jettes jordbær-rabarbersaft

Ingredienser

  • 1 kg. rabarber
  • 500 g jordbær
  • 400 g rørsukker
  • 2 liter vand

Jordbær og rabarber renses.
Koges i en gryde sammen med rørsukker og vand i 5 minutter.
Urenheder skummes fra, så saften bliver fin og klar.
Saften trækker i 25 minutter. Sigtes og afkøles.
Nydes kold med masser af is.

Rabarber Dessert Hotel Vejlefjord

Vores souschef Morten deler sin lækre rabarbardessert med os.

Mortens rabarberdessert

Til 10 lækkersultne gæster

INGREDIENSER

Rabarberkompot

  • 1 kg rabarber (rensede)
  • Ca. 200 g sukker
  • 1 flækket vaniljestang

Cheesecake creme

  • 400 g friskost
  • 150 gram sukker
  • 2 æggeblommer
  • Korn fra en stang vanilje

Havrecrumble 

  • 100 g grove havregryn
  • 25 g hvedemel
  • 50 g brun farin
  • 1 knivspids salt
  • 70 g smør

FREMGANGSMÅDE

Rabarberkompot

  • Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker
  • Kom 700 gram rabarber, sukker og flækket vaniljestang i en gryde
  • Kog under omrøring til du har en tæt kompot
  • Kom de sidste 300 gram rabarberstykker i kompotten og lad den trække i 10 minutter
  • Kompotten afkøles

Cheesecake creme 

  • Æggeblommer, sukker og vaniljekorn piskes luftig hvid og tyk
  • Den friske ost piskes glat og tyk
  • De to masser vendes sammen. Sættes på køl og er derefter klar til anretning

Havrecrumble

  • Bland havregryn, hvedemel, farin og salt godt sammen
  • Skær smørret i mindre stykker og ælt det kort ind i den tørre blanding
  • Smuldr dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag crumblen til den er dejlig gylden i en 180 grader varm ovn
  • Afkøles inden desserten samles og anrettes

ANRETNING

I stor skål eller portionsskåle anrettes crumble og kompot lagvis i bunden og cheesecake øverst. Pynt med crumble og evt. blomster.

Rigtig god fornøjelse!

Shiastykker Hotel Vejlefjord Opskrift 

Chiastykker med rugbrød

Ingredienser
2 kg hvedemel
50 g salt
25 g gær
150 g malt (lidt madkulør kan anvendes i stedet)
75 g blå birkes
6 dl koldt vand  
1 kg daggammelt rugbrød + 1 l vand
Chiafrø til at drysse på chiastykkerne inden bagning
 
Fremgangsmåde
Rugbrødet lægges i blød i 1 liter vand et par timer
Alle ingredienser blandes sammen
Æltes i 10 min. på langsom styrke eller 2 min. på hurtigst
Sættes på køl til næste dag
Dejen slås ud på et meldrysset bord, drysses med chiafrø og skæres ud i passende størrelser, se foto herunder
Bages på 180 grader i 12-14 minutter

 

Opskrifter Hotel Vejlefjord 

Opskrift på Jettes kanelsnegle

Dej:
500 g mel
300 g smør
2 æg
1 dl kold mælk
50 g gær
1 spsk sukker

Remonce:
100 g smør
100 g sukker
100 g marcipan
2 spsk stødt kanel

Gæren opløses i den kolde mælk. Der tilsættes sukker, blødt smør, æg og mel. Hold en lille smule af melet tilbage til at ælte sammen på bordet. Del dejen i to. Rul den ud og fordel remonce. Rul sammen og skær ca. 2-3 cm tykke snegle. 
Vi sætter dem i forme og lader dem hæve i ca. 1 time. Men de kan sagtens bages enkeltvis. 
Bages i varm ovn ved 180 grader i 15 til 20 min. Kan også fryses inden de hæver op.

God bagelyst!

 

Prøv et afslappende spaophold, se mere her »

Se Brasseriets menu her »