Jordskokkesuppe med sprøde jordskokkechips

Opskrift til fire personer 

Ingredienser

Jordskokkesuppe

  • 350 g jordskokker 
  • 1 stort æble 
  • 1 løg 
  • 1 fed hvidløg 
  • ½ l vand 
  • 1 dl piskefløde
  • Timian  
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Jordskokkechips

  • 3 jordskokker 
  • 3 dl smagsneutral olie 
  • Salt

Fremgangsmåde

Jordskokkesuppe

Skræl jordskokker og æble. Skær dem i mindre stykker. Pil og hak løg. 

Sautér grøntsagerne i lidt olie i en gryde i 5 minutter 

Pil og hak hvidløg, hak timian fint og kom i gryden og sautér yderligere i 30 sekunder.

Hæld vand ved og lad simre under låg i 20 minutter - eller til grøntsagerne er møre. 

Blend suppen glat. Tilsæt fløden og varn suppen op igen. Smag til med citronsaft, salt og peber efter smag. 

Jordskokkechips 

Vask jordskokkerne grundingt. 

Skær jordskokkerne i tynde skiver - gerne på et mandolinjern for at få dem tynde. De skal være ca. 1 mm tykke. '

Varm olien op i en gryde til ca. 160 grader.

Fritér jordskokkeskiverne lidt ad gangen, til de er gyldne og sprøde. 

Drys med salt og lad afkøle. 

 

Tip: Udover jordskokkechipsene kan suppen fx også serveres med bacon i tern, æbler skåret i tern, en grøn olie og hakket karse.

Rigtig god fornøjelse!

 

Vi servere suppen med vores lækre koldhævet flute 
Koldhaevede Broed Flutes WEB

Cookies