Jordskokkesuppe med sprøde jordskokkechips
Opskrift til fire personer
Ingredienser
Jordskokkesuppe
- 350 g jordskokker
- 1 stort æble
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- ½ l vand
- 1 dl piskefløde
- Timian
- Citronsaft
- Salt og peber
Jordskokkechips
- 3 jordskokker
- 3 dl smagsneutral olie
- Salt
Fremgangsmåde
Jordskokkesuppe
Skræl jordskokker og æble. Skær dem i mindre stykker. Pil og hak løg.
Sautér grøntsagerne i lidt olie i en gryde i 5 minutter
Pil og hak hvidløg, hak timian fint og kom i gryden og sautér yderligere i 30 sekunder.
Hæld vand ved og lad simre under låg i 20 minutter - eller til grøntsagerne er møre.
Blend suppen glat. Tilsæt fløden og varn suppen op igen. Smag til med citronsaft, salt og peber efter smag.
Jordskokkechips
Vask jordskokkerne grundingt.
Skær jordskokkerne i tynde skiver - gerne på et mandolinjern for at få dem tynde. De skal være ca. 1 mm tykke. '
Varm olien op i en gryde til ca. 160 grader.
Fritér jordskokkeskiverne lidt ad gangen, til de er gyldne og sprøde.
Drys med salt og lad afkøle.
Tip: Udover jordskokkechipsene kan suppen fx også serveres med bacon i tern, æbler skåret i tern, en grøn olie og hakket karse.
Rigtig god fornøjelse!