Nyheder & tilbud
Luk ×

Nyheder & tilbud

Få Hotel Vejlefjords nyheder og tilbud direkte i din indbakke ca. en gang i måneden. Vi trækker lod om et gavekort for 2 til De Termiske Bade og Thalasso Spa ved hver udsendelse.
Klik her og vælg mellem erhvervs- eller fritidsrelaterede nyheder.

Aktiviteter for smagssansen

Giv deltagerne en ny oplevelse som forkæler og udfordrer smagssansen

ØLSMAGNING OG FOREDRAG

Historiens vingesus bruser i ølskummet fra Jelling Bryghus, som brygger eksklusivt håndbrygget øl af høj kvalitet såvel smagsmæssigt som visuelt

Jelling Bryghus brygværk og metode

Brygger efter ”all grain” metoden og bryghuset dækker selv alle aspekter af bryggeprocessen: kværning af malten, mæskning, kogningen af urt, opbevaring i kølerum, tapning m.m. 
Øllet er ufiltreret, og det eftergærer på flasken. Bryghusets øl er et ”levende” produkt, der skal behandles med omhu og nydes køligt.

Jelling Bryghus inspiration

Jellings rige historie og natur giver både inspiration til navnene på øllene, men også til de ingredienser, som giver øllene de mange stærke smags- og synsindtryk. Bryghuset ønsker også at bruge historien og naturen til at være innovative. Vikingetidens Jelling med Harald Blåtand som central figur er hovedinspirationen, og hver og en øl fra Jelling Bryghus’ serie indeholder en historie fra den tidsperiode.

Autencitet er også vigtigt, hvorfor en meget stor del af ingredienserne i øllet er hentet fra lokalområdet med tanke på vegetation, der fandtes i den lokale fauna i og omkring Jelling for mere end 1000 år siden. Vi anvender bl.a. mælkebøtter, mosepors, enebær, egetræ, hyldeblomst og lindeblomst. Vi bruger også honning i visse øltyper.

Ølsmagningen

Under ølsmagningen, smages på et antal af Jelling Bryghus’ håndbryggede special-øl, hvor der for hver øl fortælles om øllet og dets karakter. Men også om den historie der ligger gemt bag de spændende navne på øllet. Disse historier er, gennem et samarbejde med museet Kongernes Jelling, hentet fra den vikingetid, hvor Jelling har så dybe rødder.

Varighed og pris

  • 4-6 varianter ca. 1-1,5 time | 7-8 varianter ca. 2 timer
  • Pris pr. person ved min. 15 personer
  • 4 øl = 185,- | 5 øl = 200,- | 6 øl = 215,- | 7 øl = 230,- | 8 øl =245,-
  • Prisen er inkl. lån af lokale, chips og isvand

CHOKOLADEOPLEVELSER

Her kan alle være med – for alle elsker vel chokolade!

Vælg mellem to forskellige aktiviteter

  • Varighed af cirka 1,5 time
  • Kan arrangeres for mindst 10 personer
  • Kaffe/the eller mousserende vin kan tilkøbes ved bestilling

Chokoladeleg

Proceduren for temperering af chokolade, forskellige farver og effekter gennemgås, inden hver person producerer cirka 20 stk. fyldte chokolader.
Vanilla Chocolatier & Konditori medbringer smagsprøver på chokolade som nydes under aktiviteten.

Pr. person kr. 350,-

Chokoladesmagning og foredrag

Find ud af, at der er stor smagsmæssig forskel på, hvor i verden kakaobønnerne er høstet. Der smages på flere forskellige slags spændende chokolader og fortælles om kakaoens historie.

Pr. person kr. 260,-

Vanilla Chocolatier & Konditori v/ Jeanette & Gabriel står for chokoladeaktiviteterne

VINSMAGNING OG FOREDRAG

Foredragsholder Renaud Bronner siger blandt andet: ”Det er harmonien mellem naturen og mennesker som giver vinen sin identitet”!

Pris: Kr. 3.000,- for 1,5 times foredrag for mindst 10 personer i separat lokale.

Dertil kr. 195,- pr. person for 5 til 6 vine fra den valgte smagning inklusiv brød og isvand.

Foredragene holdes så vidt muligt af sommelier Renaud Bronner. Han har i mange år skrevet og holdt adskillige seminarer og foredrag om gastronomi og vin.

Alsace og Rhône

Begge områder byder på stor stilforskel mellem nord og syd, men også på stor forskel fra producent til producent. ”Man får det, man betaler for” kan man roligt sige om begge områder.
Vi ser på de faktorer som betyder noget for kvaliteten – druer, jordbund, klima og håndværk – og smager et udvalg vine fra begge steder.

Italien

Italien er vinlandet pr. excellence med et fantastisk udvalg af vinområder, som i dag konkurrerer i at producere store vine – hver i sin klasse og stil!
Vi går på opdagelse i bl.a. Veneto, Piemonte, Toscana og Sicilien, men kommer også omkring mere ”skjulte” distrikter.

Mousserende & Champagne

Vi drikker ”bobler” som aldrig før! Mens alle Champagne’er er mousserende, er det ikke alle mousserende som er Champagne! Det berømte franske distrikt får i dag konkurrence fra flere andre vindistrikter i verden, som efterhånden producerer ganske karakterfulde mousserende vine – ofte til billigere priser.
Vi ser på hemmelighederne – bl.a. druerne, dyrkningen og en lang vinificering – og hører om nogle af de mest kendte distrikter i verden.

”De klassiske store!”

Bourgogne – Bordeaux – sauterne. Dette foredrag laves efter forepørgsel til specialpris.

Vil du høre mere om aktiviteter for smagssansen …

Kontakt Marie Louise, Christina eller Susanne i konferenceafdelingen på 7682 3380 eller booking@vejlefjord.dk

Clips IkonSe pdf med alle aktiviteter og pauser her »