Cremet blomkålssuppe
med grøn olie

Opskriften til to personer 

Ingredienser

Blomkålsuppe

  • 1 stort blomkålshoved (gerne dansk og økologisk)
  • 4,5 dl hønsefond/boullion eller grønsagsfond/boullion for vegetarisk suppe
  • 4,5 dl piskefløde
  • 1 lille løg
  • Saften fra ½ citron
  • Sort peber, friskkværnet
  • Salt

Grøn olie

  • Et stort bundt persille
  • Et stort bundt spinat
  • 1 l olie

Fremgangsmåde

Blomkålssuppe

Skær blomkål og løg i grove stykker og kom dem i en gryde med piskefløde og fond

Kog til blomkålen er mør

Herefter blendes suppen og sigtes gennem en fin sigte

Smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft

Nu er suppen klar til at blive serveret

TIP: På Hotel Vejlefjord serverer vi suppen med saltede mandler, stegt fisk og fintsnittet purløg og dertil vores hjemmelavet grønne olie.

 

Grøn olie

Persille og spinat hakkes groft og kommes i blender

Olien varmes op til 70 grader

Når olien er varm, hældes olien over det hakkede persille og spinat i blenderen og blendes i 2 minutter

Massen sigtes gennem et klæde eller et kaffefilter

Lad herefter den grønne olie trække i en times, hvorefter den hældes på flaske


Rigtig god fornøjelse!

 

En lækker opskrift, som vil være skøn til denne ret: Vejlefjords koldhævede dej til brød / flute / foccicia 

Koldhaevede Broed Flutes WEB

Cookies