Cremet blomkålssuppe
med grøn olie
Opskriften til to personer
Ingredienser
Blomkålsuppe
- 1 stort blomkålshoved (gerne dansk og økologisk)
- 4,5 dl hønsefond/boullion eller grønsagsfond/boullion for vegetarisk suppe
- 4,5 dl piskefløde
- 1 lille løg
- Saften fra ½ citron
- Sort peber, friskkværnet
- Salt
Grøn olie
- Et stort bundt persille
- Et stort bundt spinat
- 1 l olie
Fremgangsmåde
Blomkålssuppe
Skær blomkål og løg i grove stykker og kom dem i en gryde med piskefløde og fond
Kog til blomkålen er mør
Herefter blendes suppen og sigtes gennem en fin sigte
Smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft
Nu er suppen klar til at blive serveret
TIP: På Hotel Vejlefjord serverer vi suppen med saltede mandler, stegt fisk og fintsnittet purløg og dertil vores hjemmelavet grønne olie.
Grøn olie
Persille og spinat hakkes groft og kommes i blender
Olien varmes op til 70 grader
Når olien er varm, hældes olien over det hakkede persille og spinat i blenderen og blendes i 2 minutter
Massen sigtes gennem et klæde eller et kaffefilter
Lad herefter den grønne olie trække i en times, hvorefter den hældes på flaske
Rigtig god fornøjelse!