Bæredygtighed og miljø

Hvad gør vi her på Hotel Vejlefjord?

”Naturen her er smilende og af enestående skønhed“, skrev læge og professor Chr. Saugman, som grundlagde Vejlefjord Sanatorium i 1900.

På Hotel Vejlefjord er vi stolte af vores spændende historie, og hotellets fantastiske placering midt i naturen. Også derfor har vi et særligt ansvar for at beskytte miljøet.

Det gør vi ved kontinuerligt at være opmærksomme på, hvordan vi nedbringer vores miljøpåvirkning og CO2-aftryk i vores processer og aktiviteter.

Overordnet arbejder vi efter følgende initiativer:

  • Fokus på at sikre en mere optimal varmeregulering. Vi opdaterer løbende vores ventilationsanlæg, med nye motorer og ventilatorer, samt bedre indregulering via vores CTS-styring.

  • Fokus på at reducere vandforbruget via vandspareindsatser, så som sparebrusere, håndvaske med sensorer og toiletter med dobbelt-skyld. Vi har etableret et anlæg til rensning og genbrug af det vand, hvor filtrene til De Termiske Bade skylles. Derved genanvender vi over 80% af det skyllevand som ellers ville være udledt til kloakken.

  • Traditionelle lyskilder udskiftes løbende til lavenergi lyskilder.

  • Der anvendes lavenergikomponenter ved renovering af vores nuværende bygninger.

  • Energiovervågningssystem overvåger 24/7/365. Derved opdager vi overforbrug, fejl og eventuelle utætheder med det samme, så vi kan undgå spild af både vand, varme og strøm.

  • Affaldssortering i 11 fraktioner. Vi har fx en biokværn, så alt anvendeligt madaffald bliver omdannet i biogasanlæg.

  • Bronze i Det Økologiske Spisemærke. Dette mærke fortæller at 30-60% af vores indkøbte føde- og drikkevarer er økologiske. 

Derudover opfylder vi miljøkravene for certificeringen Green Key eller Den Grønne Nøgle.

Vedvarende vindenergi på Hotel Vejlefjord

Vi har forlænget den nuværende aftale med Norlys Energi om levering af CO2-neutral og vedvarende vindenergi til også at gælde for 2025. Se certifikat for 2023-2024 og certifikat for 2025.

Vores mål er at undgå at bruge gas til opvarmning. Derfor har vi installeret to store varmepumper på i alt 420 kW., dermed kan vi indfri hotellets mål om at minimum 80 % af varmen til hele huset inklusiv De Termiske Bade & Thalasso Spa, skal dækkes af vedvarende energi.

Vi opdaterer med faktiske tal i takt med at begge varmepumper kommer i drift, og vi får et overblik over vores reelle forbrug.

Hele siden opdateres løbende. 

 

Cookies