Bæredygtighed og miljø

Hvad gør vi her på Hotel Vejlefjord?

”Naturen her er smilende og af enestående skønhed“, skrev læge og professor Chr. Saugman, som grundlagde Vejlefjord Sanatorium i 1900.

På Hotel Vejlefjord er vi stolte af vores spændende historie, og hotellets fantastiske placering midt i naturen. Også derfor har vi et særligt ansvar for at beskytte miljøet.

Det gør vi ved kontinuerligt at være opmærksomme på, hvordan vi nedbringer vores miljøpåvirkning og CO2-aftryk i vores processer og aktiviteter.

Overordnet arbejder vi efter følgende initiativer:

  • Fokus på at sikre en mere optimal varmeregulering. Vi opdaterer løbende vores ventilationsanlæg, med nye motorer og ventilatorer, samt bedre indregulering via vores CTS-styring.

  • Fokus på at reducere vandforbruget via vandspareindsatser, så som sparebrusere, håndvaske med sensorer og toiletter med dobbelt-skyld. Vi har etableret et anlæg til rensning og genbrug af det vand, hvor filtrene til De Termiske Bade skylles. Derved genanvender vi over 80% af det skyllevand som ellers ville være udledt til kloakken.

  • Traditionelle lyskilder udskiftes løbende til lavenergi lyskilder.

  • Der anvendes lavenergikomponenter ved renovering af vores nuværende bygninger.

  • Energiovervågningssystem overvåger 24/7/365. Derved opdager vi overforbrug, fejl og eventuelle utætheder med det samme, så vi kan undgå spild af både vand, varme og strøm.

  • Affaldssortering i 11 fraktioner. Vi har fx en biokværn, så alt anvendeligt madaffald bliver omdannet i biogasanlæg.

  • Bronze i Det Økologiske Spisemærke. Dette mærke fortæller at 30-60% af vores indkøbte føde- og drikkevarer er økologiske. 

Derudover opfylder vi miljøkravene for certificeringen Green Key eller Den Grønne Nøgle.

Vedvarende vindenergi på Hotel Vejlefjord

Vi har i november 2022 truffet en aftale med Norlys Energi om levering af CO2-neutral og vedvarende vindenergi. Se certifikat.

Vores mål er at undgå at bruge gas til opvarmning. Derfor har vi installeret to store varmepumper på i alt 420 kW., dermed kan vi indfri hotellets mål om at minimum 80 % af varmen til hele huset inklusiv De Termiske Bade & Thalasso Spa, skal dækkes af vedvarende energi.

Vi opdaterer med faktiske tal i takt med at begge varmepumper kommer i drift, og vi får et overblik over vores reelle forbrug.

Hele siden opdateres løbende. 

 

Cookies