Jordbær parfait-ispinde

Opskriften til ca. 4 is

Ingredienser:

  • 2 æggeblommer
  • 85 g sukker
  • 250 g friske jordbær
  • 2 dl piskefløde
  • 250 g hvid chokolade
  • Ispinde (kan også være teskeer)

Fremgangsmåde:

  • Pisk æggeblommerne med ca. 1/5 del af sukkeret, til de er lyse og luftige
  • Rens jordbærrene og blend dem med det resterende sukker til en puré
  • Puréen vendes i æggesnapsen
  • Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt i jordbærcremen
  • Hæld jordbærcremen i passende forme (gerne i isforme eller ovale silikoneforme, hvis ikke du har dette, er en rugbrødsform et fint alternativ) og kom på frys i 4-6 timer eller natten over.
  • Efter 1-2 timer på frost stikkes ispinde i parfaiten.
  • Når parfaiten har stået på frost i 4-6 timer eller længere skæres den ud, så den passer til omkring 4 is og sættes retur i fryseren.

4-6 timer senere:

  • Smelt den hvide chokolade over et vandbad. Rør i det jævnligt.
  • Hæld den smeltede chokolade i et højt glas, hvor du nemt kan dyppe isene i.
  • Dyp isene og hold dem i chokoladen i ca. 5 sekunder.
  • Lad dem dryppe helt af og drys med din ønskede topping, inden chokolade er stivnet. Vi har brugt frysetørret jordbær og hakket pistacienødder.
  • Servér straks eller opbevar på frys!

 

Cookies