Jordbær parfait-ispinde
Opskriften til ca. 4 is
Ingredienser:
- 2 æggeblommer
- 85 g sukker
- 250 g friske jordbær
- 2 dl piskefløde
- 250 g hvid chokolade
- Ispinde (kan også være teskeer)
Fremgangsmåde:
- Pisk æggeblommerne med ca. 1/5 del af sukkeret, til de er lyse og luftige
- Rens jordbærrene og blend dem med det resterende sukker til en puré
- Puréen vendes i æggesnapsen
- Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt i jordbærcremen
- Hæld jordbærcremen i passende forme (gerne i isforme eller ovale silikoneforme, hvis ikke du har dette, er en rugbrødsform et fint alternativ) og kom på frys i 4-6 timer eller natten over.
- Efter 1-2 timer på frost stikkes ispinde i parfaiten.
- Når parfaiten har stået på frost i 4-6 timer eller længere skæres den ud, så den passer til omkring 4 is og sættes retur i fryseren.
4-6 timer senere:
- Smelt den hvide chokolade over et vandbad. Rør i det jævnligt.
- Hæld den smeltede chokolade i et højt glas, hvor du nemt kan dyppe isene i.
- Dyp isene og hold dem i chokoladen i ca. 5 sekunder.
- Lad dem dryppe helt af og drys med din ønskede topping, inden chokolade er stivnet. Vi har brugt frysetørret jordbær og hakket pistacienødder.
- Servér straks eller opbevar på frys!