Gulerodsboller
Ingredienser
- 25 g gær
- 250 g revet gulerod
- 0,5 dl olie
- 4 dl vand
- 100 g kerner efter eget valg - vi bruger sesam, solsikke og chiafrø
- 1 tsk sukker
- 1 spsk salt
- 120 g grahamsmel
- 650 g hvedemel
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i en skål med vand. Tilsæt derefter olie, salt, sukker, de ønskede kerner, revet gulerod og grahamsmel.
Rør godt sammen, gerne på røremaskine. Tilsæt hvedemelen lidt efter lidt. Dejen æltes i 10 minutter ved lav hastighed og 3 minutter ved højeste hastighed.
Hvis du ønsker at bage bollerne samme dag, rulles dejen til boller og hæves derefter ved stuetemperatur i 1 time.
Du kan også stille dejen til hævning i køleskabet natten over og rulle til boller næste dag.
Bollerne bages ved 180 grader varmluft i ca. 12 min.
Nyd de nybagte gulerodsboller med din ønskede pålæg. Vi anbefaler hotellets hjemmelavet chokopålæg.
En anden lækker Vejlefjord-morgenret er chiagrød med æblekompot.