Vejlefjords koldhævede kernerugbrød

Ingredienser til to kernerugbrød

  • 4 dl kærnemælk
  • 3 dl øl
  • 1,3 liter vand
  • 60 g salt
  • 30 g gær
  • 600 g skårne rugkerner
  • 450 g hørfrø
  • 300 g solsikkekerner
  • 230 g sesamfrø
  • 600 g hvedemel
  • 500 g rugmel
  • ½ dl malt sirup

Fremgangsmåde

Alle ingredienserne måles af og røres sammen på en røremaskine med ”spaden” i ca. 10 minutter.

Herefter hældes dejen i smurte rugbrødsforme.

Dejen dækkes med husholdningsfilm og stilles på køl i minimum 12 timer.

Den ubagte dej kan stå på køl i op til 5 dage. Så kan du nemt bage et lækkert rugbrød når du ønsker det.

Bagetid: 1,5 time ved 170 grader.

Rigtig god bagelyst! 

Bag også vores skønne stenalderbrød - så har du også et godt brød til glutenallergikeren! 

Stenalderbroed Hotel Vejlefjord

Cookies