Vejlefjords koldhævede kernerugbrød
Ingredienser til to kernerugbrød
- 4 dl kærnemælk
- 3 dl øl
- 1,3 liter vand
- 60 g salt
- 30 g gær
- 600 g skårne rugkerner
- 450 g hørfrø
- 300 g solsikkekerner
- 230 g sesamfrø
- 600 g hvedemel
- 500 g rugmel
- ½ dl malt sirup
Fremgangsmåde
Alle ingredienserne måles af og røres sammen på en røremaskine med ”spaden” i ca. 10 minutter.
Herefter hældes dejen i smurte rugbrødsforme.
Dejen dækkes med husholdningsfilm og stilles på køl i minimum 12 timer.
Den ubagte dej kan stå på køl i op til 5 dage. Så kan du nemt bage et lækkert rugbrød når du ønsker det.
Bagetid: 1,5 time ved 170 grader.
Rigtig god bagelyst!