Stenalderbrød

Gæsterne er vilde med vores stenalderbrød, og det forstår vi godt! Stenalderbrødet smager nemlig helt fantastisk og er rigtig let at bage.

Stenalderbrødet er helt uden mel, så du kan også nyde det dejlige brød, hvis du er glutenallergiker.

Opskriften herunder er til to brød, så du evt. kan fryse det ene.

Ingredienser

  • 200 g hele mandler
  • 200 g hasselnøddeflager
  • 200 g usaltede jordnødder
  • 150 g sesamfrø
  • 150 g solsikkekerner
  • 150 g græskarkerner
  • 2 dl olie
  • 1 spsk. salt
  • 10 æg

Fremgangsmåde

Slå æggene ud i en skål og tilsæt olien.

Alle nødder, kerner og salt blandes i og røres godt sammen.

Massen fyldes i to smurte rugbrødsforme på 1 l og bages i en time ved 160 grader.

Brødene afkøles let og vendes ud på en rist til afkøling.
Smager skønt som friskbagt, men holder sig også fint op til en uge på køl.

Alle slags kerner og nødder kan bruges, så vælg gerne dine egne favoritter.

Rigtig god bagelyst!


Lav også opskriften på Sara's veganske cashew-spread, som er lækker at smøre på en skive stenalderbrød! 

Cookies