
E - Environmental (Miljø)
Vi passer på vores omgivelser
Hotel Vejlefjord er placeret midt i naturskønne omgivelser. Det minder os hver dag om, at vi skal huske at passe godt på det, vi har. Vores ambition er at være først med nye initiativer og innovative teknologier til at minimere vores ressourceforbrug, og vi arbejder hele tiden på nye løsninger. Her kan du blandt andet læse mere om, hvordan vi gør en aktiv indsats for at nedbringe vandforbrug, minimere madspild og genbruge naturens ressourcer.
Forbrug med omtanke
2.000 m³ vand om året. Det er så meget, vi sparer ved at rense og genbruge vandet, der skyller sandfiltrene i de termiske bade. Vandet bliver opsamlet i to beholdere på 35 m³, og det gør det muligt at genbruge cirka 80 % af det vand, der ellers ville være endt i afløbet. Vi reducerer desuden vandforbruget med sparebrusere, sensorer på håndvaske og dobbeltskyl på toiletter.
Vi har opdateret vores ventilationsanlæg med nye motorer og ventilatorer og forbedret indreguleringen via CTS-styring. Det sikrer mere effektiv og præcis varmeregulering, hvilket ikke reducerer energiforbruget og skaber et mere komfortabelt miljø for vores gæster.

Affaldssortering
Vi ønsker at forlænge levetiden på de ressourcer og materialer, vi bruger. Vi sorterer affald i op til 11 fraktioner, 3 fraktioner på værelserne og omdanner madaffald til biogas via vores biokværn. Derudover arbejder vi aktivt for at reducere brugen af engangsemballage, -service og slippers for at nedbringe mængden af affald.

Vores egne produkter
Vi ønsker at forlænge levetiden på de ressourcer og materialer, vi bruger. Vi sorterer affald i op til 11 fraktioner, 3 fraktioner på værelserne og omdanner madaffald til biogas via vores biokværn. Derudover arbejder vi aktivt for at reducere brugen af engangsemballage, -service og slippers for at nedbringe mængden af affald.


Vores indkøbspolitik
Vi har fokus på at handle lokalt for at støtte lokale erhvervsdrivende og minimere transport. Det er en måde til at gøre vores indkøb endnu mere ansvarlige, optimere vores processer og indarbejde et cirkulært perspektiv i vores indkøbspolitik.

Transparent kommunikation
Vi tror på, at en åben og ærlig dialog om vores arbejde vil give vores gæster et større indblik og lyst til at støtte op om vores indsats. Det handler ikke kun om vores egne initiativer, gæsternes valg kan også mindske spild og ressourceforbrug.
Mad med omtanke
Vi har fokus på at minimere madspild, og vi arbejder løbende på at optimere processer og indkøb for at nedbringe spild, uden at gå på kompromis med kvaliteten i vores retter. Restaurantens menuer bliver sammensat med tanke på sæsonbestemte råvarer for at mindske transport, ligesom vi altid køber lokalt, når det er muligt.
Med initiativet ’Red Maden’ får vores medarbejdere mulighed for at købe overskudsmad til en symbolsk pris. Det gør hverdagen nemmere, og overskuddet går til velgørenhed.
Vores råvaremanifest skal minde os om at købe lokale og sæsonbestemte råvarer, sikre større gennemsigtighed i vores forsyningskæde og reducere brugen af fødevarer med en høj miljøbelastning. Vi arbejder aktivt for at sammensætte flere plantebaserede menuer og sikre, at de fisk, vi bruger, ikke stammer fra truede bestande eller opdræt, der skader vandmiljøet.


Fra kaffegrums til østershatte
Vores kaffe er økologisk og dyrket med omhu og respekt for naturen. Vi har et tæt samarbejde med et lille lokalt økologisk mikrolandbrug, der dyrker østershatte i vores brugte kaffegrums – svampe vi senere bruger i lækre retter til vores gæster.
Det lille Økori leverer også mikrogrønt og andre sæsonvarer til vores menuer. De har desuden fokus på social bæredygtighed og skaber beskæftigelsesmuligheder for personer med psykiske udfordringer, hvilket kun gør vores samarbejde endnu mere meningsfuldt.
”Den personlige relation i et samarbejde betyder meget, og det har vi med Hotel Vejlefjord. De er nysgerrige på de nye tiltag, vi kommer med og har også besøgt Det Lille Økori for at se, hvordan vi arbejder. Hvis vi skal formidle de gode historier sammen, kræver det, at hele personalegruppen er engageret og har en følelse af at gøre en forskel, og det er vores samarbejde et godt eksempel på.”
- Sissel Uhrskov, Det Lille Økori
Green Key
Vi opfylder miljøkravene for Green Key - en anerkendt certificering inden for bæredygtig turisme.

Det Økologiske Spisemærke
Vi har fået tildelt bronze i Det Økologiske Spisemærke, fordi 30-60 % af vores føde- og drikkevarer er økologiske.
