Hokkaidosuppe med syltede butternut squash
Opskriften til fire personer
De syltede butternut squash skal laves tre dage før suppen skal nydes.
Ingredienser
Syltede butternut squash
- 1 butternut squash
- 1 rød chili
- 2 dl æbleeddike
- 1 dl vand
- 2 dl sukker
- 2 stk. laurbær
- 5 stk. peberkorn
Hokkaidosuppe
- 1 hokkaidogræskar
- 1 l grøntsagsfond
- 1 stort løg
- 1 chili
- 2 fed hvidløg
- 1,5 dl fløde
- Salt
- Peber
Ristede græskarkerner
- 100 g græskarkerner
- Salt
- Olivenolie
Pisket Creme Fraiche 38%
- 100 g creme fraiche 38%
- 1 citron
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde
Syltede butternut squash
Peberkorn og laurbær kommes i en gazepose.
Æbleeddike, vand, sukker og gazepose koges op.
Butternut squash skrælles og skæres i små tern.
Chili skæres i mindre stykker og kernerne fjernes.
Butternut squash kommes i et sylteglas sammen med chili og overhældes med den varme syltelage.
Det hele skal trække i 3 dage.
Græskarsuppe
Hokkaidogræskar skrælles og skæres i mindre stykker.
Skræl og skær løg, hvidløg og chili i mindre stykker.
Hokkaidogræskar, løg, hvidløg og chili blandes på en bradepande og bages i ovnen på 170 grader i ca. 40 minutter.
De bagte hokkaidogræskar, løg, hvidløg og chili blendes sammen med kogende grøntsagsfond, til en helt glat masse.
Suppen kommes i en gryde og koges op.
Fløde tilsættes og smages til med salt og peber.
Ristede græskarkerner
Græskarkernerne, salt og olivenolie blandes sammen.
Græskarkernerne bages ved 180 grader i ca. 10 minutter til de puffer op. Husk at ryste dem hver 2. minut.
Pisket creme fraiche 38%
Riv skallen og pres saften fra citronen.
Alle ingredienser kommen i en skål og piskes stift.
Smag til med salt og peber.
Anretning
På dagen, hvor suppen skal serveres, anrettes først de syltede butternut squash i en dyb tallerken. Ovenpå placeres en stor skefuld pisket creme fraich og de ristede græskarkerner. Som ekstra garniture, pynt med en salatmix - se billede.
Den varme suppen hældes i tallerkenen ved servering.
Tip: Suppen smager ekstra dejlig med lidt olivenolie eller chiliolie ovenpå.
Rigtig god fornøjelse!