Hokkaidosuppe med syltede butternut squash

Opskriften til fire personer 

De syltede butternut squash skal laves tre dage før suppen skal nydes. 

Ingredienser

Syltede butternut squash

  • 1 butternut squash
  • 1 rød chili 
  • 2 dl æbleeddike
  • 1 dl vand 
  • 2 dl sukker 
  • 2 stk. laurbær
  • 5 stk. peberkorn

Hokkaidosuppe

  • 1 hokkaidogræskar
  • 1 l grøntsagsfond 
  • 1 stort løg 
  • 1 chili 
  • 2 fed hvidløg 
  • 1,5 dl fløde 
  • Salt 
  • Peber

Ristede græskarkerner 

  • 100 g græskarkerner 
  • Salt 
  • Olivenolie

Pisket Creme Fraiche 38%

  • 100 g creme fraiche 38%
  • 1 citron
  • Salt 
  • Peber

Fremgangsmåde

Syltede butternut squash 

Peberkorn og laurbær kommes i en gazepose. 

Æbleeddike, vand, sukker og gazepose koges op. 

Butternut squash skrælles og skæres i små tern. 

Chili skæres i mindre stykker og kernerne fjernes. 

Butternut squash kommes i et sylteglas sammen med chili og overhældes med den varme syltelage. 

Det hele skal trække i 3 dage. 

Græskarsuppe

Hokkaidogræskar skrælles og skæres i mindre stykker. 

Skræl og skær løg, hvidløg og chili i mindre stykker. 

Hokkaidogræskar, løg, hvidløg og chili blandes på en bradepande og bages i ovnen på 170 grader i ca. 40 minutter. 

De bagte hokkaidogræskar, løg, hvidløg og chili blendes sammen med kogende grøntsagsfond, til en helt glat masse. 

Suppen kommes i en gryde og koges op. 

Fløde tilsættes og smages til med salt og peber. 

Ristede græskarkerner 

Græskarkernerne, salt og olivenolie blandes sammen. 

Græskarkernerne bages ved 180 grader i ca. 10 minutter til de puffer op. Husk at ryste dem hver 2. minut.

Pisket creme fraiche 38%

Riv skallen og pres saften fra citronen. 

Alle ingredienser kommen i en skål og piskes stift. 

Smag til med salt og peber. 

 

Anretning 

På dagen, hvor suppen skal serveres, anrettes først de syltede butternut squash i en dyb tallerken. Ovenpå placeres en stor skefuld pisket creme fraich og de ristede græskarkerner. Som ekstra garniture, pynt med en salatmix - se billede.

Den varme suppen hældes i tallerkenen ved servering. 

Tip: Suppen smager ekstra dejlig med lidt olivenolie eller chiliolie ovenpå.    

 

Rigtig god fornøjelse!

 

Vi servere denne efterårsklassiker med vores stenaldderbrød, der lige er blevet ristet let på hver side. 
Stenalderbroed Hotel Vejlefjord

Cookies