Chiastykker med rugbrød

Ingredienser

  • 2 kg hvedemel
  • 50 g salt
  • 25 g gær
  • 150 g malt (lidt madkulør kan anvendes i stedet)
  • 75 g blå birkes
  • 6 dl koldt vand  
  • 1 kg daggammelt rugbrød + 1 l vand
  • Chiafrø til at drysse på chiastykkerne inden bagning

Fremgangsmåde

Rugbrødet lægges i blød i 1 liter vand et par timer
Alle ingredienser blandes sammen
Æltes i 10 min. på langsom styrke eller 2 min. på hurtigst
Sættes på køl til næste dag
Dejen slås ud på et meldrysset bord, drysses med chiafrø og skæres ud i passende størrelser, se foto herunder
Bages på 180 grader i 12-14 minutter

God bagelyst!

 

For lækkert og nemt rugbrød, prøv opskriften på Vejlefjords koldhævede kernerugbrød.

Kernerugbroed Koldhaevet Hotel Vejlefjord

Cookies