Vejlefjords gammeldags fastelavnsboller med kardemomme
Ingredienser til 24 fastelavnsboller
Creme:
- 4 dl mælk
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 80 g sukker
- 1 stang vanilje
- 40 g majsstivelse
Bolledej:
- 50 g gær
- 3 dl mælk, lun
- 100 g sukker
- 900 g mel
- 2 æg
- 300 g smør, smeltet
- Lidt salt
- 1 tsk kardemomme
Pensling:
- 2 æg
- Lidt kaffe
Glasur:
- 100 g Flormelis
- 25 g Kakao
- Pasteuriserede æggehvider eller 3 spsk. koldt vand
Fremgangsmåde
Vaniljecreme:
Start med cremen, da den skal køle ned.
Skil vaniljekornene fra stangen og mos dem sammen med lidt sukker på et skærebræt, så de skilles fra hinanden. Kom alle ingredienserne i en gryde og varm det op under omrøring.
Når cremen begynder at tykne i bunden, tages gryden af og cremen piskes jævn. Hældes i en skål og dækkes med film og sættes på køl.
Bolledej:
Smuldr gæren ud i den lune mælk. Kom alle ingredienserne i en røremaskine og ælt i fem minutter ved middel hastighed. Den kan også æltes i hånden.
Dejen skal hæve tildækket i ca. en time eller til dobbelt størrelse.
Del dejen i 2 og rul hver dej ud til et rektangel på 40x30 cm. Skær derefter dejen i 24 firkanter på 10x10 cm.
Læg en god teskefuld creme på hver firkant og fold hjørnerne ind mod midten, så de lukker tæt. Vend boller om og læg dem på en bageplade.
Pensl bollerne med sammenpisket æg tilsat lidt kold kaffe og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 15-18 min.
Lad fastelavnsbollerne køle helt af, inden de pyntes med kakao glasur.
Kakao glasur:
Flormelis og kakao sigtes sammen og røres sammen med enten pasteuriserede æggehvider eller koldt vand.
Opbevar fastelavnsbollerne ved stuetemperatur.
Tip: Drys evt. med ønsket topping såsom krymmel, mandelflager eller spiselig blomster.
Rigtig god bagelyst!