Gulerodsboller

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 250 g revet gulerod 
  • 0,5 dl olie 
  • 4 dl vand 
  • 100 g kerner efter eget valg - vi bruger sesam, solsikke og chiafrø
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk salt 
  • 120 g grahamsmel
  • 650 g hvedemel

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i en skål med vand. Tilsæt derefter olie, salt, sukker, de ønskede kerner, revet gulerod og grahamsmel. 

Rør godt sammen, gerne på røremaskine. Tilsæt hvedemelen lidt efter lidt. Dejen æltes i 10 minutter ved lav hastighed og 3 minutter ved højeste hastighed. 

Hvis du ønsker at bage bollerne samme dag, rulles dejen til boller og hæves derefter ved stuetemperatur i 1 time. 

Du kan også stille dejen til hævning i køleskabet natten over og rulle til boller næste dag. 

Bollerne bages ved 180 grader varmluft i ca. 12 min.

Nyd de nybagte gulerodsboller med din ønskede pålæg. Vi anbefaler hotellets hjemmelavet chokopålæg

 

En anden lækker Vejlefjord-morgenret er chiagrød med æblekompot.

Chiagroed

Cookies