Cæsarsalat a la Vejlefjord

Til 4 personer 

Ingredienser og fremgangsmåde til cæsarsalat

Croutoner

  • Et grovflutes eller 8 skiver sandwichbrød
  • Olie
  • Salt og peber
Brødet skæres i tern ca. 1 x 1 cm eller i flager som på billedet. Vendes med olie, salt og peber. Bages ved 160 grader i ovnen til de er gyldne og sprøde. Hældes ud på et viskestykke eller papir så de kan tørres og køles ned.

Dressing

  • 1 dl mayonnaise
  • 30 g kapers
  • Et par ansjoser
  • 25 g parmesan, revet eller finhakket
  • 1 dl creme fraiche 38%
  • Saft fra 1/2 citron
  • Peber og salt
Hak kapers og ansjoser fint. Rør alle ingredienser sammen. Hvis dressingen er for tyk kan tilsættes mere creme fraiche. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Kylling & bacon

  • 500 g kyllingebryst
  • 12 skiver bacon
Kyllingebryst steges af på panden og derefter i ovnen ved 180 grader i 15 minutter. Tages ud og køles ned i køleskab til den er kold. Skæres ud i tynde skiver.
Steg bacon til det er sprødt. Køles ned og brækkes eller skæres i grove stykker.

Salat & anretning 

  • 4-6 hjertesalater 
Hjertesalaten skylles og skæres i grove stykker. Tilsæt dressing, bacon og parmesan. Det vendes sammen og fordeles på fire tallerkener. Fordel derefter skiver af kylling og drys de sprøde croutoner ud over. Pynt af med brøndkarse eller almindelig karse. Drys evt. med mere parmesan.

Rigtig god fornøjelse!

 

Forkæl også dine gæster med en skøn treretters sommermenu.

Cookies