Souchefens rabarberdessert
Vores tidligere souschef, Morten, har delt sin lækre rabarbardessert med os.
Til 10 lækkersultne gæster
Ingredienser
Rabarberkompot
- 1 kg rabarber (rensede)
- Ca. 200 g sukker
- 1 flækket vaniljestang
Cheesecake creme
- 400 g friskost
- 150 gram sukker
- 2 æggeblommer
- Korn fra en stang vanilje
Havrecrumble
- 100 g grove havregryn
- 25 g hvedemel
- 50 g brun farin
- 1 knivspids salt
- 70 g smør
Fremgangsmåde
Rabarberkompot
- Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker
- Kom 700 gram rabarber, sukker og flækket vaniljestang i en gryde
- Kog under omrøring til du har en tæt kompot
- Kom de sidste 300 gram rabarberstykker i kompotten og lad den trække i 10 minutter
- Kompotten afkøles
Cheesecake creme
- Æggeblommer, sukker og vaniljekorn piskes luftig hvid og tyk
- Den friske ost piskes glat og tyk
- De to masser vendes sammen. Sættes på køl og er derefter klar til anretning
Havrecrumble
- Bland havregryn, hvedemel, farin og salt godt sammen
- Skær smørret i mindre stykker og ælt det kort ind i den tørre blanding
- Smuldr dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag crumblen til den er dejlig gylden i en 180 grader varm ovn
- Afkøles inden desserten samles og anrettes
Anretning
I stor skål eller portionsskåle anrettes crumble og kompot lagvis i bunden og cheesecake øverst. Pynt med crumble og evt. blomster.
Rigtig god fornøjelse!