Souchefens rabarberdessert

Vores tidligere souschef, Morten, har delt sin lækre rabarbardessert med os.

Til 10 lækkersultne gæster

Ingredienser

Rabarberkompot

  • 1 kg rabarber (rensede)
  • Ca. 200 g sukker
  • 1 flækket vaniljestang

Cheesecake creme

  • 400 g friskost
  • 150 gram sukker
  • 2 æggeblommer
  • Korn fra en stang vanilje

Havrecrumble 

  • 100 g grove havregryn
  • 25 g hvedemel
  • 50 g brun farin
  • 1 knivspids salt
  • 70 g smør

Fremgangsmåde

Rabarberkompot

  • Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker
  • Kom 700 gram rabarber, sukker og flækket vaniljestang i en gryde
  • Kog under omrøring til du har en tæt kompot
  • Kom de sidste 300 gram rabarberstykker i kompotten og lad den trække i 10 minutter
  • Kompotten afkøles

Cheesecake creme 

  • Æggeblommer, sukker og vaniljekorn piskes luftig hvid og tyk
  • Den friske ost piskes glat og tyk
  • De to masser vendes sammen. Sættes på køl og er derefter klar til anretning

Havrecrumble

  • Bland havregryn, hvedemel, farin og salt godt sammen
  • Skær smørret i mindre stykker og ælt det kort ind i den tørre blanding
  • Smuldr dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag crumblen til den er dejlig gylden i en 180 grader varm ovn
  • Afkøles inden desserten samles og anrettes

Anretning

I stor skål eller portionsskåle anrettes crumble og kompot lagvis i bunden og cheesecake øverst. Pynt med crumble og evt. blomster.

Rigtig god fornøjelse!

 

En anden dejlig dessert er vores skønne Vejlefjord Brownie!

Brownie Hotel Vejlefjord

Cookies